證券股同保險股井噴

話說,今日食緊飯嘅時候,見到證券同埋保險開始向上爆發,有啲小興奮,所以無胃口食唔晒餐飯⋯ 小興奮係因為之前已經部署好晒,所以想快啲返去電腦前面睇一睇個PnL

部署嘅邏輯,我之前1月4號寫咗一篇「A股開紅盤後的進攻」,有興趣可以睇一睇,以下係link:

其實係今日嘅升幅之前,手頭上嘅證券股普遍有10-15%嘅升幅,而保險股打緊個和。兩者相對來講,保險係處於一個比較低嘅位置,所以如果要加倉,都只能加保險,所以路飛今日只係將現有嘅保險股再放多三分之一,令到證券同保險嘅注碼一樣就暫時收手啦。

講埋買入次序,隨着資金越來越多,會順着次序逐個爆(純感覺,冇乜科學根據)

保險:2601 > 2318 > 966 > 1336 > 其他

證券:3908 > 6099 > 6030 > 6837 = 6881 > 6887

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: