路飛要改名啦!-> 弩飛

話說近排HKTV Mall改咗名,小米又改咗logo,所以路飛都趁呢個時候改埋名。既然台灣啲人為咗食免費壽司,都可以改自己個名做「鮭魚」,而家嚟到6000個follower(雖然唔係好多),又越來越多商業合作機會,為咗日後行更加長遠嘅路,「路飛投資」決定改名做「弩飛投資」!

我知一定唔慣㗎啦,我都好唔捨得⋯

想講返點解一開始會用路飛做筆名:
1)路飛同我同一日生日
2)路飛好鍾意笑,我覺得投資係一件開心嘅事;同埋有時做得唔好嘅時候,見到過路飛頭像喺度笑緊,心情會開心啲
3)路飛唔係最強大,隨着一次又一次嘅冒險,有成功又有失敗,慢慢咁成長

一路以來,好多讀者除咗叫我「路飛」之外,仲會叫我「路飛大大」同埋「船長」,聽咗咁耐真係好有親切感,其實即使改咗名,我都唔介意大家繼續咁叫我 😃

只要點解改做「弩飛」,一嚟差唔多音啦(我知「弩」字個音有少少唔同),二嚟「弩」係一種我好鍾意嘅弓,開始已經拉好晒弓,見到目標嘅時候撳個掣,直接攻擊,有種蓄勢待發嘅感覺。

我知其實有好多改名嘅可能性,我呢一個星期已經諗到頭都爆⋯ at least呢個覺得舒服,希望講講下就慣啦

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: